Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo 150 tisuća kuna za projekt "Bez obiteljskog nasilja BON"

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo 150 tisuća kuna za projekt "Bez obiteljskog nasilja BON". Projekt je kandidirao Regionalni centar za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva DEŠA Dubrovnik, dok su partneri u projektu Grad Dubrovnik i Udruga za podršku žrtvama i svjedocima. Provedba projekta započela je 1. prosinca 2020., a očekivano trajanje projekta je godina dana.

 

Opći cilj projekta je standardizacija pružanja usluga žrtvama nasilja u obitelji te izgradnja kapaciteta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji za osigiranje pravovremene psihološke i pravne pomoći te pojačana prevencija nasilja u obitelji u lokalnim zajednicama nositelja i partnera.

 

Specifičan cilj projekta je osnaživanje i jačanje kapaciteta Savjetovališta za žrtve nasilja u obitelji u organizaciji Regionalog centra DEŠA te osoba zaposlenih u ustanovama za pružanje podrške i pomoći žrtvama nasilja u obitelji na području Dubrovačko-neretvanske županije.