Međunarodni dan mladih obilježen u Dubrovniku festivalom glazbe, plesa i volonterstva

Međunarodni dan mladih obilježen je 12. kolovoza u Dubrovniku nizom događanja na nekoliko lokacija na području Grada.

 

Program obilježavanja otpočeo je u prostoru Centra za mlade predstavljanjem rezultata rada Centra za mlade u proteklom dvogodišnjem razdoblju i udruga civilnog društva koje djeluju pod okriljem Centra za mlade. Programu otvorenja Međunarodnog dana mladih nazočila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić. Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić predstavio je glavne odrednice Lokalnog programa za mlade za razdoblje 2019-2021. Mladi i Grad skupa, najavivši izradu Akcijskog plana, koji će operacionalizirati ovaj strateški dokument, dok je zamjenik pročelnika Miho Katičić najavio početak radova na novom prostoru Centra za mlade u Luci Dubrovnik.

 

Grad Dubrovnik potpisao je trogodišnji ugovor o korištenju prostora površine 474 m2 s Lukom Dubrovnik, kao i ugovor s izvođačem radova, tako da se početak radova očekuje kroz desetak dana. U nastavku je dr. Stjepan Srhoj predstavio projekt Centra izvrsnosti, Đino Šutić hvalevrijedne projekte UR Instituta, prepoznate i na međunarodnom planu, Anja Marković volonterske projekte Udruge Bonsai, a Tomo Sjekavica brojne projekte udruga tehničke kulture koje djeluju u okviru Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika. Psihologinja Suada Salčić predstavila je rad Savjetovališta za mlade, koje djeluje u okviru udruge Mari i Baro. Predsjednica Savjeta mladih Tea Lenz istaknula je dosadašnji rad Savjeta mladih, kao i rezultate nacinalnog savjetovanja o boljem funkcioniranju i dosezima savjeta mladih u Hrvatskoj.

 

U popodnevnom i večernjem dijelu programa na lokaciji Sv. Marije na Lokrumu održao se plesni program u kojem su sudjelovale plesne skupine 3V, Convivo, Plesni studio Dubrovnik (Zumba kids) i Plesni studio Lazareti, dok se na vanjskoj pozornici Kluba Orlando održao glazbeni program mladih dubrovačkih izvođača: Tana i Marin, SFT, Quake 67, Dapal, O'Hara i Nianse.

 

Grad Dubrovnik također je pozvao sve klubove mladih na području Grada Dubrovnika da se uključe u program obilježavanja Dana mladih organiziranjem dana otvorenih vrata. Eko centar Zeleno sunce u suradnji s Klubom mladih Mokošica organizirao je 11. kolovoza plesni program u tamošnjem Opskrbnom centru, dok je Klub mladeži Gradskog društva Crvenog križa organizirao 12. kolovoza ekološku akciju čišćenja plaže Madrač u Solitudu.    

lijevo
desno