Maškarani školski dan pokazao dječju maštovitost

Uz nastupe mađioničara, žonglera, lutka i animatora u ponedjeljak je započeo Maškarani školski dan. Povorka učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola Stradunom razveselila je brojne sugrađane i posjetitelje.

 

Nakon predstavljanja na karnevalskoj pozornici žiri Dubrovačkog karnevala odabrao je najbolje maske. Prigodnim nagradama nagrađeni su 3. A razred OŠ Marina Getaldića za grupnu masku „Dubrovačke stvari i riječi“ i 2. A B i C razredi OŠ Marina Držića za masku „Eko Držići“. Nagrađeni su i 1 A razred OŠ Marina Getaldića za masku „Cirkus u našem gradu“ kao i treći razredi OŠ Lapad za masku „Pogodi tko“ te 3 razredi OŠ Ivana Gundulića za masku "Ivan Gundulić". „Mali zvončari“ iz 2 A i „Tiramola“ iz 3B razreda OŠ Marina Getaldića također su podijelili jednu nagradu.

 

Maškarani školski dan nastavio se poslijepodne mimohodom, predstavljanjem i proglašenjem najbolje maškaranih starijih razreda dubrovačkih osnovnih škola. Vođeni maštovitošću i izvedbom maškaranih školaraca, članovi karnevalskog žirija dodijelili su nagrade brojnim maškaranim skupinama. Nagradu za najbolju masku podijelili su 8. A razred OŠ Marina Getaldića s maskom "Šišmiši", 8. B razred OŠ Marina Getaldića s maskom "Meduze", 7. A razred OŠ Marina Getaldića s maskom  "Veseli baloni", 7. A razred OŠ Ivana Gundulića s maskom "Pedesete" te 8. C razred OŠ Ivana Gundulića s maskom "Lokrum". Vrijedne nagrade osvojili su i 5. razred OŠ Antuna Masle Orašac za masku "Vesele tenisice", 5. A razred OŠ Lapad za masku "Olimpijske igre" i 5. E razred OŠ Lapada za masku "Korona virus". Jednu od nagrada podijelili su učenici OŠ Marina Držića za maske "Svadba" 5. A, "Države svijeta" 5. B i "Dance Monkeys" 6. B razreda. Nagradu su također podijelili i učenici OŠ Mokošica za maske "321...kuhaj" 5. A, "Fast Food" 5. B. i "Mali Linđovci" 5. D razreda. Jednu su nagradu osvojili i učenici 5. A razreda OŠ Marina Getaldića s maskom "Egipćani".

 

Nakon proglašenja najboljih maski maškarani školarci nastavili su se zabavljati na maškarati u Revelinu.

 

Maškarani školski dan znalački su vodili Zrinka Japunčić i Sebastijan Vukosavić, ostvarivši sjajnu komunikaciju s maškaranim skupinama.

 

Posebnu draž programu predposljednjeg dana Dubrovačkog karnevala davali su članovi zagrebačke agencije Zagi Eventi, sudjelujući u povorci i animirajući maškarane učenike izvedbom mađioničara, svirača, žonglera, klaunova, hula-hop, maskota i oslikavanjem lica.

 

 

 

lijevo
desno