Linija Gruž - Gornje Čelo dva puta dnevno od 18. prosinca

Grad Dubrovnik, putem Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more omogućio je da se od sutra, 18. prosinca, dva puta dnevno odvija javni brodski prijevoz od gruške luke do Gonjeg Čela na Kalamoti.

 

Naime, nakon provedenog javnog nadmetanja gradonačelnik Mato Franković potpisao je trogodišnji ugovor vrijedan 1,15 milijuna kuna o obavljanju priijevoza s vlasnikom trgovačkog obrta „Josip“.

 

Putnički brod „Europa“ kapaciteta je 63 putnika (od čega 33 putnika u zatvorenom prostoru) te prilagođen zimskim uvjetima plovidbe. Kretat će svaki dan iz gruške luke u 6.30 te u 15.30 sati, a povratak iz Gornjeg Čela predviđen je u 7.15 odnosno u 16 sati. Ovakav raspored vrijedit će od 18. prosinca 2019. do 1. veljače 2020., a potom će se, u dogovoru s Mjesnim odborom Koločep odnosno sukladno potrebama otočana, napraviti novi raspored.

 

Vožnja je besplatna za učenike i umirovljenike, odrasle osobe s prebivalištem na otoku kartu će plaćati 10 kuna po smjeru, dok je za nerezidente cijena 20 kuna po smjeru.