Libertasu 11 autobusa financiranih EU sredstvima

Gradonačelnik
Kvaliteta života
EU fondovi

Gradu Dubrovniku i JGP Libertas Dubrovnik isporučena su prva tri od ukupno 11 suvremenih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih EU sredstvima u cjelokupnom iznosu od 18 milijuna kuna. Na parkiralištu Luke Dubrovnik danas su ih predstavili gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i direktor Libertasa Dubrovnik d.o.o. Ante Vojvodić.

 

Novi niskopodni autobusi povećat će kvalitetu usluge javnog prijevoza i smanjiti negativan utjecaj na okoliš primjenom visokih EURO 6 normi motora novih vozila. Pomlađivanje i modernizaciju Libertasovog voznog parka komentirao je gradonačelnik Franković, dodavši kako se nastavlja podizanje kvalitete gradskog prijevoza i to uz daljnje korištenje europskih sredstava.

 

-    Stigla su tri od ukupno 11 autobusa, a ostali će biti isporučeni u idućih tjedan i pol dana. Ove autobuse prijevoznik Libertas nabavio je putem EU fondova, oni su 100 posto besplatni za Libertas i na tome se ne zaustavljamo. Tijekom iduća dva tjedna potpisat ćemo novi ugovor za 23 autobusa, dakle za godinu i pol imat ćemo 34 autobusa bez financijskog opterećenja gradskog prijevoznika – kazao je gradonačelnik.

 

Gradonačelnik Franković rekao je i kako građani u kontinuitetu osjećaju benefite korištenja europskih sredstava, a smanjenjem troškova Libertasa u konačnici će se omogućiti besplatan javni prijevoz svim građanima. Novi autobusi pretežno će se rasporediti na gradske linije te kako će početi voziti krajem svibnja, istaknuo je direktor Libertasa Ante Vojvodić.

 

Investicija nabavke 11 autobusa marke MAN financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020., u sklopu ograničenog postupak dodjele bespovratnih sredstava, a nastavno na Poziv na dostavu projektnih prijedloga za nabavu autobusa za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza koje je provelo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s ciljem poticanja razvoja i unapređenje prometnih sustava prihvatljivih za okoliš (niska razina buke i niska emisija CO2) kao i povećanje broja putnika u javnom prijevozu.

lijevo
desno