Libertas postupno uspostavlja javni gradski prijevoz

koronavirus

Libertas Dubrovnik od ponedjeljka, 27. travnja kreće s postupnom uspostavom prijevoza na gradskim i prigradskim linijama.

 

Privremenim voznim redom u prvoj fazi popuštanja mjera radi sprječavanja zaraze koronavirusom omogućit će se građanima dolazak i odlazak na posao javnim gradskim prijevozom, a u narednom razdoblju vozni red će se prilagođavati i mijenjati prema potrebama korisnika te će ovisiti o razvoju epidemiološke situacije i naputcima nadležnih tijela.

 

Do 1. svibnja neće se provoditi naplata, no od utorka, 28. travnja za sve korisnike javnog gradskog prijevoza počinje prodaja mjesečnih karata za svibanj na šalterima Libertasa.

 

Korisnici mjera socijalnog programa Grada Dubrovnika, 5530 umirovljenika te 1320 korisnika ovog programa koji su članovi udruga i dalje će moći koristiti svoje pravo na povlaštenu pokaznu kartu. Također, Grad je osigurao dodatna sredstva kojima će se za 42 korisnika privremene pomoći - mjere Grada Dubrovnika za pomoć građanima pri prevladavanju krize, omogućit povlaštena pokazna karta.

S ciljem sprečavanja mogućnosti prijenosa zaraze korona virusa, a sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Libertas će provoditi redovitu sveobuhvatnu dezinfekciju i čišćenje vozila.

 

Također, prilikom ulaska u svako vozilo obavljat će se dezinfekcija ruka putnicima. Unutar vozila važno je održavati tjelesnu udaljenost od najmanje jednog metra te se svim putnicima preporučuje korištenje zaštitne maske. Radi zaštite kako vozača tako i putnika javnog gradskog prijevoza u svakom vozilu bit će i kontrolor, a kako bi se osiguralo provođenje mjera. Ovim putem mole se korisnici javnog gradskog prijevoza za što veće korištenje mogućnosti kupnje karata izvan vozila i što kraće zadržavanje u prostoru vozača.

 

Kako bi se osigurao nesmetan proces izdavanja i produžavanja pokaznih karata za rad sa strankama otvaraju se sljedeći šalteri:

Šalter Pile: Pon-Pet 8:00-17:00

Šalter Grawe: Pon-Pet 8:00-17:00

Šalter Lapad: pon-pet 8:00-14:30

Šalter Mokošica: pon-pet 8:00-14:30.


Radno vrijeme svih šaltera prvom i zadnjom subotom u mjesecu je od 08:00-14:00 sati.