LEGO radionicama i igraonicama započelo "STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik"

Manifestacija “STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik” započela je 14. srpnja, a nastavila se 15. srpnja. Održane su LEGO igraonice, LEGO radionice „Obnovljivi izvori energije“ i LEGO WeDo radionice.

 

Najmlađi polaznici LEGO igraonice sastavljali su razne modele od kockica prema vlastitim idejama i željama. Stariji polaznici, učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole, razvijali su svoje vještine praćenja tehničkog nacrta, osnova električnog strujnog kruga, praktičnu primjenu vjetrogeneratora, solarne ploče, punjenja akumulatora i baterija mehaničkim putem kroz LEGO  radionicu „Obnovljivi izvori energije“. Ostali su polaznici, koristeći LEGO WeDo edukacijske setove, konstruirali i programirali modele od kockica, koji izvode zadane radnje.

 

STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik zajednički organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa svojim članicama, udrugama tehničke kulture, u tehničkoj radionici koja se nalazi u sklopu Centra za mlade Dubrovnik.

lijevo
desno