Kultura u điru - prva kreativna radionica Umjetnički virus i koncert DSO

U sklopu novog programa Grada Dubrovnika i gradskih kulturnih ustanova Kultura u điru, sutra u srijedu, 10. lipnja 2020. na platou ispred crkve sv. Jakova održat će se sljedeći program:

 

18.00  - prva kreativna radionica Umjetnički virus pod voditeljstvom muzejskih pedagoginja Jasmine Runje, Dubravke Tullio i Ivone Simunovic.

Prelazimo iz online stvaranja u prirodu, izrađujemo male umjetničke viruse (u obliku skulptura/instalacija), igramo se s aktualnom temom i ponašamo se kreativno odgovorno.

Cilj radionica je osloboditi maštu, upoznati se s raznim likovnim tehnikama, družiti se na otvorenom i predstaviti pedagoški rad ovih ustanova u kulturi.

Riječ je o prvoj u nizu kreativnih radionica pod nazivom Umjetnički virus u organizaciji Dom Marina Držića, Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik i Umjetničke galerija Dubrovnik.

19.00 - koncert komorne glazbe Dubrovačkog simfonijskog orkestra

Gudački komorni sastav DSO-a pod vodstvom violinistice Đane Kahriman izvest će sljedeći program:

L. Sorkočević: Simfonija br. 3

A. Corelli: Sarabande, Gigue i Badinerie

J. Pachelbel: Kanon za gudače u D molu

W.A. Mozart: Divertimento u D duru, K. 136

L. Sorkočević: Simfonija br. 7

B. Britten: Jednostavna simfonija

 

Partneri u projektu su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Program #kulturauđiru dopunjavat će se novim sadržajima, a sve informacije bit će objavljene od strane organizatora pojedinih događanja te na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika.