KUĆICE ZA PTICE U GRADSKIM PARKOVIMA Istaknuta finska umjetnica Sibel Kantola uručila predstavnicima Grada vrijedan poklon

Predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika Katarina Doršner i pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Matilda Krile Prkoča primile su danas istaknutu finsku vizualnu umjetnicu i galeristicu Sibel Kantolu, koja u Dubrovniku boravi u povodu Women's Bank humanitarnih događaja. 

 

Prijemu su nazočili novi počasni konzul Finske u Dubrovniku Hrvoje Brbora i predstavnica humanitarne udruge Women’s Bank Dubrovnik, Victoria Ogresta.

 

Ovom prilikom umjetnica Kantola uručila je predstavnicama Grada Dubrovnika dvije kućice za ptice koje je izradila kako bi utjecala na podizanje razine osviještenosti o ljepoti prirode i stvaranja lijepih priča povezujući ih s umjetničkim djelima i  oslanjajući se u svom radu na temelje finske kulture i tradicije u čijem je središtu poštivanja prirode i ljubav prema domu.

 

Pročelnica Krile Prkoča zahvalila je na ovom vrijednom poklonu, koji, kako je naglasila, predstavlja sjajan početak suradnje Dubrovnika i Finske. Također, na prijemu je dogovoreno kako će djelatnici gradskog nadležnog odjela u koordinaciji sa gradskim društvom Vrtlar d.o.o u narednim danima postaviti kućice za ptice na stablima u Parku Luja Šoletića u Gružu i u Bogišićevom parku.

 

Vrijedi spomenuti, kako je ovaj poklon finske umjetnice Sibel Kantole doniran zahvaljujući udruzi Women’s Bank čije je djelovanje usmjereno upravo prema podizanju kvalitete života žena i njihova profesionalnog usavršavanja u različitim područjima.

 

Sibel Kantola rođena je u Turskoj, odakle se preselila u Moskvu i Sjedinjene Američke Države gdje uspješno završava studij grafičkog dizajna i francuskog jezika. Na dosadašnjem putu prati je niz ostvarenih izložbi, a posebno se ističu one održane u Južnoj Koreji, Finskoj, Francuskoj, Španjolskoj i Bugarskoj. Već šestu godinu za redom vodi ART galeriju Mökki u finskom gradiću Kaarini, a uz posao galeristice poseban interes gaji prema modnom dizajnu i izdavanju knjiga. 

lijevo
desno