Kolažnim programom "Zabalajmo na lapadskom suncu" nastavljena "Šarena zima u Uvali"

“Šarena zima u Uvali” Dubrovačkog zimskog festivala nastavila se 30. prosinca kolažnim programom za djecu i mlade pod nazivom “Zabalajmo na lapadskom suncu”.

 

Na festivalskoj pozornici kod fontane nastupilo je Kulturno umjetničko društvo “Sveti Juraj” s Osojnika, pokazavši na najbolji način kako djeca i mladi toga kraja čuvaju tradiciju i baštinu. Nastupili su pjesmom i tradicionalnim dubrovačkim plesom "Linđo".

 

Svoj doprinos raznolikosti programa u Uvali Lapad dala je i ženska klapa “Figurin”, koja djeluje pri Udruzi studenata Dubrovnika „Libertas“ u Zagrebu. Klapa je osnovana 2016. godine nakon radionice klapskog pjevanja, organizirane u prostoru Kluba Dubrovčana, na kojoj su se okupljali talentirani dubrovački studenti željni klapske pjesme. Na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu sudjelovale su četiri puta i svaki put nastupile u završnici ženskih klapa. 2021. godine klapa "Figurin" osvojila je Srebrni leut te drugo mjesto na Večeri novih skladbi za pjesmu "Onu jubav" autora Vicka Dragojevića i Pjera Mirića.

 

Društvo Naša djeca Dubrovnik pridružilo se programu “Šarena zima u Uvali” svojim već tradicionalnim događanjem pod nazivom “Obitelj - drugo ime za ljubav”. Na prostorima uz plažu u Uvali Lapad održalo se sedam veselih igara, u kojima su sudjelovala dubrovačka djeca sa svojim obiteljima.

lijevo
desno