Kolarini osvojili 4 nagrade na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera!

Proglašenjem festivalskih nominacija i nagrada u nedjelju, 21. studenog 2021. godine, u Vodicama je završeno 61. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

 

Višestruki pobjednici Festivala su članovi dubrovačke Kazališne družine ''Kolarin'' sa čak četiri osvojene nagrade, koje su zaslužili vrhunskom izvedbom predstave „Mare Fjočica“ autora Joza Lovrića u režiji Paola Tišljarića. Uz osvojene nagrade za najbolju sporednu mušku ulogu (Leo Mrkić za ulogu Đura), za glavnu mušku ulogu (Ivan Boban za ulogu kapetana Cvijeta), za glavnu žensku ulogu (ravnopravno Marinka Metković za ulogu Mare Fjočice, Jelena Maržić za ulogu susjede Line i Jelica Čučević za ulogu susjede Lukre), Kolarini su trijumfirali osvojenim Grand Prixom Festivala – Nagradom za najbolju predstavu u cjelini.

 

U šest festivalskih dana, raspoređenih u dva vikenda, vodička je publika imala priliku pogledati ukupno devet predstava različitih žanrova, poetika, tema i poruka te uživati u radosti igre najboljih hrvatskih amaterskih kazališnih skupina na daskama Kulturnog centra Vodice. Odluke o nominacijama i nagradama te posebnim pohvalama jednoglasno je donijelo ovogodišnje Prosudbeno povjerenstvo Festivala u sastavu: dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, glumica, redateljica i teatrologinja; Gordana Ostović, dramatičarka i kazališna kritičarka i Igor Ružić, kazališni kritičar. Festival hrvatskih kazališnih amatera tako je i u najizazovnijim vremenima nastavio tradiciju svog kontinuiranog održavanja, dugu čak 6 desetljeća.

lijevo
desno