Klub mladih Svetog Ivana Pavla II postao srce Mokošice

U nastavku obilaska klubova i udruga mladih na dubrovačkom području, pročelnik Upravnog odejla za društvene djelatnosti Dživo Brčić sa svojim suradnicima Mihom Katičićem i Markom Grgurevićem posjetio je klubove mladih na području Rijeke dubrovačke.

 

Posebno zapaženu aktivnost ostvarila je Udruga mladih Svetog Ivana Pavla II u Mokošici pod vodstvom župnika Župe Svete Obitelji don Marinka Šljivića. Tamošnji klub mladih postao je središnje mjesto za oklupljanje mladih i provedbu raznih kulturnih, vjerskih, obrazovnih i športskih aktivnosti. Prostori Kluba temeljito su obnovljeni vlastitim sredstvima Župe Svete obitelji, kao i sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kroz Program ulaganja u zajednicu.

 

Udruga mladih Sveti Ivan Pavao II organizira obilazak starijih bolesnih i nemoćnih osoba, dječje rođendane, lekcije za učenike osnovnih i srednjih škola, pripreme za maturu, školu plivanja, radionice izrade ukrasnih predmeta, igrokaze, koncerte duhovne glazbe za mlade za Božić i Uskrs te redovita druženja svaki četvrtak nakon mise za mlade.

 

Udruga mladih Sveti Ivan Pavao II inicirala je projekt uređenja obližnje terase u višenamjensko igralište, čime bi se djelatnost kluba i udruge mladih još više unaprijedila.

 

 

 

lijevo
desno