Kapetan broda „Alize“ i izaslanstvo na prijemu kod gradonačelnika

U sklopu bilateralne vojne suradnje Hrvatske ratne mornarice s Ratnom mornaricom Republike Francuske, od 29. travnja do 2. svibnja u luci Gruž boravi potporni brod za ronioce „Alizé“.

 

Tom prilikom gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je zapovjednika broda, kapetana fregate Emmanuela Caillata s izaslanstvom. U njihovoj pratnji bio je i časnik za vezu Hrvatske ratne mornarice, poručnik bojnog broda Robert Jovica.

Na prijemu se razgovaralo o turističkoj sezoni u Dubrovniku, pozitivnom odnosu koji Grad Dubrovnik njeguje s gradovima prijateljima, među kojima je i francuski grad Rueil-Malmaison, ali i seriji „Igra prijestolja“ koja je snimana u gradu. 

 

Gradonačelnik Franković je naglasio kako je serija svakako donijela određenu  popularnost gradu, ali da je Dubrovnik stoljećima poznat u svijetu zahvaljujući vrlo bogatoj povijesti zbog koje se kao grad i bivša samostalna država stoljećima održao, a svoj uspjeh bazirao je na snažnoj diplomaciji, ali i na značajnim ulaganjima poput izgradnje vodovoda, kanalizacije ili razvoja trgovine i ljekarstva.

 

Uz prigodnu razmjenu poklona, gradonačelnik Franković zahvalio je izaslanstvu na dolasku i poželio im dobrodošlicu i ugodan boravak u Dubrovniku.

 

lijevo
desno