JOŠ SE MOŽETE PRIKLJUČITI Inicijativa #umjetnicigradu pokazala kreativnost Dubrovčana

Brojni dubrovački umjetnici odazvali su se inicijativi #umjetnicigradu i u uvjetima društvene izolacije iz svojih domova konzumentima kulture ponudili dodatne sadržaje. U mjesec dana od pokretanja inicijative prikupljeno je preko 60 priloga. Dostupni su na You Tube kanalu Grada Dubrovnika, a objavljuju se i na društvenim mrežama.

 

Inicijativa #umjetnicigradu pokrenuta je od strane Grada Dubrovnika i nadogradnja je svih aktivnosti ustanova u kulturi, a koje su se promptno i uspješno prilagodile privremenim novonastalim uvjetima te su putem svojih on-line kanala publici ponudili različite i atraktivne sadržaje.

 

Količinom produciranog sadržaja među ustanovama ističe se Dubrovački simfonijski orkestar sa svojim članicama i članovima kao i ansambl Kazališta Marina Držića, a inicijativi su se s više priloga priključili Studentski teatar Lero i Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku te VSP Video i LMT Studio. Kulturno društvo Aster poklonilo je snimku bajke „Mačak i lisica“, a Sanja Dražić i Paola Dražić Zekić izvele su autorsku dječju pjesmu „Lopta je odlutala“ koju izvorno izvodi Dječji zbor Dubrovnik. 

 

Glazbenici Maroje Brčić, Stefani Grbić, Dubravka Šeparović Mušović, Frano Matušić, Ines Tričković, Stijepo Gleđ Markos, Naira Asatryan, Ivan Bonačić, Žaklina Fiedler, Đelo jr. Jusić & Ragusa band, Laura Hladilo Kocković, Petar Ćulibrk i Suzi Sokol, glazbene obitelj Begić i Rakigjija te glumci Nikola Sekula i Maro Nejašmić Banić Gradu su poklonili svoje umjeteonstvo.

 

Poziv priključenju inicijativi još je otvoren, a na sudjelovanje se jednako pozivaju kreativci, udruge i pojedinci. –„Potaknula vas je izolacija i pusti grad, možda će vas jednako inspirirati i povratak životnim navikama“, poručuju iz Grada Dubrovnika uz zahvalu svima koji su se do sada odazvali.

 

Sve što je potrebno napraviti jest poslati snimku izvedbe neke glazbene ili plesne točke, snimku interpretacije pjesničkog ili proznog djela, primjerice nekog dramskog monologa i slično i poslati je na e-mail adresu kultura@dubrovnik.hr. Snimke se po primitku uz hashtag  #umjetnicigradu objavljuju na službenom You Tube kanalu Grada Dubrovnika, ali i na društvenim mrežama Instagram i Facebook.

 

Sadržaje pronađite na:

You Tube PR Grad Dubrovnik: https://bit.ly/34BQ9XX 

You Tube Playlist: https://bit.ly/2YQdRPA

Facebook: https://www.facebook.com/city.of.dubrovnik/

Instagram: @cityofdubrovnik