Javnom tribinom o mentalnom zdravlju obilježit će se u Dubrovniku Dan hrvatskih zdravih gradova

Javnom tribinom u tjednu svjesnosti o mentalnom zdravlju, koja će se održati 25. svibnja u Dvorani Ivana Pavla ii, obilježit će se u Dubrovniku Dan hrvatskih zdravih gradova. Organizator tribine je dubrovačka udruga "Lukjernica", uz pokroviteljstvo Grada Dubrovnika, Dubrovačko neretvanske županije i Saveza udruga mentalnog zdravlja.

 

Ovom tribinom nastavlja se u Dubrovniku kampanja svjesnosti o mentalnom zdravlju, dijelom koje je bio i poslovni sastanak Hrvatske mreže zdravih gradova na temu "Resursi za duševno zdravlje u zajednici", koji se održao se u Dubrovniku 16. i 17. rujna 2021. Tom su se prigodom istakli primjeri dobre prakse u skrbi za mentalno zdravlje koje provodi Grad Dubrovnik, prvenstveno programe i aktivnosti koje se temelje na strateškim dokumentima, kao što su Strategija za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika i Lokalni program za mlade "Mladi i Grad skupa", te skrb Grada Dubrovnika za sve ranjive skupine stanovništva za vrijeme pandemije.

 

Središnja tema javne tribine o mentalnom zdravlju je profesionalni stres i kvaliteta mentalnog zdravlja pomagačkih struka te prevencija profesionalnog sagorijevanja.