JAVNI POZIV za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika za 2023. godinu

Putem Upravnog odjela za kulturu i baštinu Grad Dubrovnik objavio je Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi za 2023. godinu. Ovim Pozivom apelira se na ustanove u kulturi, umjetničke organizacije, udruge, samostalne umjetnice/ke te ostale pravne i fizičke osobe čija je djelatnost usmjerena prema kreiranju kulturnih programa da dostave prijedloge za 2023. godinu, radi mogućeg uvrštavanja u Program javnih potreba u kulturi.

 

U Program javnih potreba u kulturi za 2023. godinu, mogu se uvrstiti koncepti/projekti iz različitih kulturnih djelatnosti poput onih iz područja muzejsko-galerijske djelatnosti, dramske i plesne umjetnosti te drugih izvedbenih umjetnosti, glazbeno-scenskog stvaralaštva, likovne umjetnosti, dizajna i arhitekture, programi iz područja knjižne djelatnosti te izdavanja knjiga i časopisa u kulturi te iz područja poticanja razvitka filmske i audiovizualne kulture. Programi obuhvaćeni Javnim pozivom koji će se također vrednovati jesu oni iz područja novih medijskih kultura te inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi, zaštite, konzervacije i revitalizacije kulturnih dobara te u konačnici programi afirmiranja nematerijalne kulturne baštine.

 

Predlagatelji programe mogu poslati elektroničkim putem korištenjem elektroničkog sustava prijavljivanja, predati u pisarnicu Grada Dubrovnika (Gundulićeva poljana 10)  ili poslati preporučenom poštom. Prijedlozi kulturnih programa trebaju se dostaviti najkasnije do 31. kolovoza 2022. godine.

 

Potrebno je za napomenuti kako će zbog trenutnih okolnosti smanjenog opsega financiranja Programa javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika, uvjetovanih ekonomskim posljedicama pandemije koronavirusa kao i prethodne godine,  prednost imati kulturne aktivnosti  koji se izvode u Dubrovniku, čiji su organizatori prijavitelji koji imaju sjedište/prebivalište na području Grada Dubrovnika i projekti koji se ostvaruju u suradnji više udruga/ustanova/institucija, s ciljem objedinjavanja proračuna programa te stvaranja partnerskih suradnji.

 

Upute predlagateljima koji prijavljuju svoje programe na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika dostupne su na web stranici Grada Dubrovnika: www.dubrovnik.hr

 

Kontakt adresa za sva pitanja i detaljnija uputstva koja se odnose na natječajnu dokumentaciju i uvjete prijave jest kultura@dubrovnik.hr.