Izuzetan uspjeh dubrovačkih športaša na devetom Europskom seniorskom judo kupu u Dubrovniku

Deveto izdanje Europskog seniorskog judo kupa održalo se u Dubrovniku u Gradskoj športskoj dvorani 15. i 16. travnja. Sudjelovalo je 308 natjecatelja iz 24 zemlje. Organizator natjecanja bio je Judo klub “Dubrovnik 1966”.

 

Izuzetan uspjeh na ovom natjecanju postigli su dubrovački športaši. Zlatna odličja osvojili su Josip Bulić, član JK „Dubrovnik 1966“, u kategoriji do 90 kg, Anđela Violić, članica JK „Dubrovnik 1966“, u kategoriji do 70kg te Ivana ŠUTALO, članica JK „Dubrovnik“, u kategoriji preko 78kg, dok je Petrunjela Pavić, članica JK „Dubrovnik 1966“,  osvojila brončanu medalju.

 

U Dubrovniku se 15. travnja održala sjednica Izvršnog odbora Europske judo unije.

 

Grad Dubrovnik snažno i kontinuirano podupire organizaciju športskih priredbi u organizaciji športskih udruga s područja Grada Dubrovnika, u svrhu promidžbe športskih vrijednosti i popularizacije tih vrijednosti među građanima. Istovremeno se teži  unaprijeđenju sustava športa te nacionalne i međunarodne športske promocije Dubrovnika.

 

Grad Dubrovnik jedinstven je po načinu odnosno izvoru financiranja tradicionalnih  športskih priredbi, kako što je turnir “Tomo Udovičić”. Naime, gradonačelnik i Gradsko vijeće Grada Dubrovnika prihvatili su inicijativu Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo da se športske i športsko plesne priredbe od značaja za Grad sufinanciraju iz dijela prihoda Proračuna Grada Dubrovnika od boravišne pristojbe. Ispravna orijentacija na organizaciju upravo ovakvih manifestacija i način finaciranja potvrđena je Strategijom brendiranja Dubrovnika kao športske destinacije, koja je rezultat sudjelovanja predstavnika Grada Dubrovnika u projektu Brand EU.

 

lijevo
desno