Iznimno bogat program prvog tjedna Dubrovačkog karnevala 2020.

Dubrovački karnevo 2020. bogatiji je i raznovrsniji od svih dosadašnjih karnevalskih izdanja.

 

Karnevalska događanja započela su 10. veljače otvaranjem radionice izrade karnevalskih maski Udruge Dart i galerije Artur u Lazaretima.

 

Program 21. Dubrovačkog karnevala predstavljen je 14. veljače u Luži, dok je navečer u Kazalištu Marina Držića sjajan maškarani koncert za zaljubljene održao Dubrovački simfonijski orkestar. Pod ravnanjem glavnog dirigenta Marca Tarduea, svojim su pjevanje publiku oduševile Andrea Marić, Maja Grgić i Lucija Pećar.

 

Posebno je bogat karnevalski program bio u subotu, 15. veljače, koji je započeo revijom karnevalskih kostima Krojačkog obrta "Prinčipesa" Marine Glavinić te kostima naše slavne sugrađanke Zite Viđen. Program je nastavljen Maškaranim kompeticijunom u spravljanju šporkijeh makarula u Luži. Po ocjeni stručnog žirija u sastavu Jadranka Ničetić, Ana Marija Bujić i Damir Šarić, nagradu za najbolje spravljene šporke makarule dobila je Ugostiteljska i turistička škola Dubrovnik.

 

U popodnevnim satima održalo se svečano otvorenje Dubrovačkog karnevala 2020. po scenariju Paole Dražić Zekić, nakon čega je na karnevalskoj pozornici nastupio čuveni Župski karnevo uz brojne karnevalske skupine iz Hrvatske i inozemstva. Sudionici Župskog karnevala zajedno sa svojim domaćinima zabalali su valcer pod maskama. Cjelodnevna karnevalska događanja završila su maškaratom za mlade u Klubu mladih Orlando.

 

lijevo
desno