ITU PODRUČJU DUBROVNIKA 22 MILIJUNA EURA Projekti usmjereni na povećanje kvalitete života građana

ITU Mehanizam

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin danas u Zagrebu nazoče konferenciji „ITU URBANA AGENDA za RH do 2030.“ u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

 

U sklopu programa ministar Šime Erlić uručio je odluke ITU gradovima, među kojima Grad Dubrovnik predstavlja središte urbanog područja koje obuhvaća i općine Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle te će na raspolaganju imati 22 milijuna eura za realizaciju strateških projekata.

 

Jedna od ključnih investicija koja će se financirati u sklopu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizma) je Park 'n' Ride sustav na području Pobrežja. Ističe se i nabavka električnih vozila kroz projekt „Elektrifikacija i digitalizacija javnog autobusnog prijevoza“ te ulaganja u zelenu infrastrukturu.

 

 -„Grad Dubrovnik će novac utrošiti u poboljšanje kvalitete života naših sugrađana, a svi projekti bit će im vrlo vidljivi i prepoznatljivi. Sustav Park'n'Ride ima direktan utjecaj na smanjenje gužvi i prometnog rasterećenja užeg gradskog područja, a uređenjem parka Gradac te rekonstrukcijom parka Pile i zelene zone ispod platane na Brsaljama dobit će se novi vizualni identitet ulaska u samu povijesnu jezgru“, rekao je gradonačelnik Mato Franković.

 

Istaknuo je također kako je Grad Dubrovnik u posljednjih šest godina povukao više od 300 milijuna eura europskih sredstava koja se izravno ulažu u povećanje komunalnog i društvenog standarda te unapređenje kvalitete života svih građana.

lijevo
desno