Isplaćene prve novčane pomoći građanima koji su zbog pandemije koronavirusa ostali bez primanja

koronavirus

U sklopu donesenih mjera pomoći za prevladavanje krize uzrokovane koronavirusom Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika isplatio je privremenu novčanu pomoć za 43 korisnika u ukupnom iznosu od 93.000 kuna.

 

Privremena novčana pomoć  za samca iznosi 1.500 kuna mjesečno dok za kućanstvo iznosi 3.000 kuna mjesečno, a isplaćuje se za mjesece travanj, svibanj i lipanj 2020. godine.

 

Radi se tek o prvom ciklusu isplata jer novi zahtjevi svakodnevno pristižu te se očekuje da bi druga isplata novim korisnicima ove mjere mogla biti već za dva tjedna.

 

Podsjetimo, na internetskim stranicama Grada Dubrovnika objavljene su detaljne upute i kriteriji te svi potrebni obrasci zahtjeva kako bi građani, ali i gospodarstvenici mogli ostvariti svoja prava obuhvaćena paketom mjera.

 

Paket mjera za ranjive skupine iznosi 17,15 milijuna kuna, dok mjere financijskog oprosta za gospodarstvenike dosežu 28,75 milijuna kuna. Dodatno se odgađa naplata 38,4 milijuna kuna proračunskih sredstava.