Grad osigurao urednu isplatu subvencije troškova stanovanja za 229 korisnika

I u uvjetima financiranja nužnih i neophodnih troškova, Grad Dubrovnik je osigurao urednu provedbu Mjera socijalnog programa u okviru kojih subvencionira i troškove stanovanja obiteljima i samcima slabijeg imovnog stanja.

 

Grad Dubrovnik tako obiteljima i samcima koji žive u unajmljenim stanovima u statusu podstanara, koji u  vlasništvu nemaju nekretnine, a slabijeg su materijalnog stanja, osigurava novčanu subvenciju za plaćanje najma stana. Mjesečni iznos subvencije iznosi 500 kuna za samca, 700 za dvočlano kućanstvo, 800 za tročlano i 1500 kuna za četveročlano kućanstvo i više, sve sukladno Mjerama socijalnog programa Grada Dubrovnika za 2021. godinu.

 

Subvencija je ovaj mjesec isplaćena za 229 korisnika, u ukupnom iznosu od 289.400 kuna.

 

Treba napomenuti da je Grad Dubrovnik, za vrijeme trajanja krize subvencionirao troškove najma stana korisnicima privremene pomoći s 1.500,00 kuna neto, a kako bi se građanima pogođenim pandemijom pomoglo i na ovaj način te je nastavio isplaćivati i redovne pomoći za stanovanje kao što su subvencije za podstanarstvo za mlade, jednokratne novčane pomoći, dodatak na mirovinu, dodatak za osobnu invalidninu te pomoć osobama starije životne dobi kroz umirovljenički dodatak i novčanu pomoć starijima od 65 godina koji nemaju vlastitu mirovinu.