Informirajte se o uvođenju eura kroz interaktivnu izložbu "Euro na kotačima"

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin u pratnji viceguvernera Hrvatske narodne banke Tomislava Ćorića obišli su danas putujuću interaktivnu izložbu pod nazivom "Euro na kotačima". 

 

Riječ je o izložbi o procesu zamjene kune eurom koja će za sve zainteresirane biti otvorena danas i sutra na adresi Obala Ivana Pavla II. (Trg kod Jadrolinije) od 9 do 19 sati.  Ovaj edukativni projekt/kampanja zahvaljujući kojoj će euro "doputovati" na popularne gradske lokacije 27 gradova diljem zemlje, pružit će posjetiteljima putem multimedijskih sadržaja relevantne informacije o uvođenju eura kao službene valute.

 

Namijenjena svim uzrastima, edukacijom i objektivnim informiranjem kroz digitalni će se postav predstaviti značenje uvođenja eura u osobnom i društvenom kontekstu, pri čemu je sadržaj projekta predstavljen na suvremen način, te upotpunjen interaktivnim igrama i kvizovima. Edukatori koji rade na izložbi su predstavnici HNB-a i studenti ekonomskih fakulteta, a njihova  uloga je odgovoriti na sva pitanja posjetitelja i pomoći im u prolasku kroz izložbu.

 

 

 

lijevo
desno