Gradu Dubrovniku uručene odluke o financiranju vrijedne 2,2 milijuna eura

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić gradonačelniku Frankoviću uručio je danas u gradskoj vijećnici odluke o financiranju projekata:

 

· Energetska obnova Športske dvorane Gospino polje vrijedna 1.676.290,37 eura,

· Energetska obnova OŠ Marina Držića – škole s posebnim programom vrijedna 510.227,67 eura i

· Strategije zelene urbane obnove grada Dubrovnika vrijedna 33.180,70 eura.

 

Ukupna vrijednost odluka je 2.219.698,74 eura.

 

Gradonačelnik Franković zahvalio se ovom prigodom Vladi Republike Hrvatske te istaknuo važnost ulaganja u komunalnu i obrazovnu infrastrukturu za građane.

 

„Obnova postojeće sportske dvorane u gradu Dubrovniku će razinu kvalitete sportskih događanja i treniranja podići na puno veću razinu nego što je to bilo dosada. Projekt smo davno pripremili i dugo i željno iščekivali ovaj dan i hvala resornom ministarstvu na ovoj iznimno velikoj pomoći. Realizirat ćemo jedan od strateških projekata koji je i sportska studija koju smo napravili zacrtala kao potreban kako bismo Grad Dubrovnik pozicionirali na karti gradova koji su u mogućnosti realizirati sportska međunarodna događanja. Druga odluka je o dodjeli sredstava za energetsku obnovu škole za djecu s posebnim potrebama. Sve naše škole smo energetski obnovili upravo zahvaljujući ovoj Vladi, kao i značajan broj vrtića. Osim energetske učinkovitosti koja se postiže ovim projektima, postiže se i kvaliteta boravka svim korisnicima objekata“, naglasio je gradonačelnik Franković.

 

Bespovratna sredstva dodjeljuju se temeljem javnih poziva Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026.

 

Uručenju ugovora nazočili su i župan Nikola Dobroslavić i načelnici i gradonačelnici s područja Dubrovačko-neretvanske županije te su potpisane odluke i ugovori iz nadležnosti Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine ukupne vrijednosti 8,2 milijuna eura.  

lijevo
desno