Gradu Dubrovniku odobreno 76 tisuća eura bespovratnih sredstava za uređenje dječjeg igrališta u Suđurđu

Gradu Dubrovniku odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 76 tisuća eura za uređenje dječjeg igrališta u Suđurđu na otoku Šipanu na zemljištu koje je Gradu darovala Vlada Republike Hrvatske.

 

Projekt „Uređenje dječjeg igrališta u Suđurđu na otoku Šipanu“ prijavljen je od strane Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju na Program razvoja otoka u 2023, a odobren je za sufinanciranje odlukom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

 

S obzirom da je maksimalni iznos sufinanciranja u sklopu navedenog Programa 80 tisuća eura, odobreni iznos bespovratnih sredstava čini 95 posto mogućeg  iznosa sufinanciranja, odnosno 55 posto ukupne vrijednosti projekta. Projekt ukupne vrijednosti 139.064,44 eura realizirat će se uz vlastito sufinanciranje od 45 posto ili 63.064,44 eura.

 

Projekt se odnosi na izvedbu radova I. faze igrališta Suđurađ na nekretnini ukupne površine 1705 metara kvadratnih, a koja je Gradu u svrhu uređenja sportskog i dječje igrališta prethodno ustupljena Odlukom Vlade Republike Hrvatske o darovanju nekretnine. Predmet II. faze projekta odnosi se na uređenje parka i izvedbu sportskog igrališta uz dječje igralište na istoj parceli.

 

Dječje igralište smješteno je na istočnom dijelu parcele i namijenjeno je za djecu od dvije do dvanaest godina. Igralište će se opremiti penjalicom sa zidom za penjanje, dvostrukom ljuljačkom i velikim toboganom te će ograditi ogradom. Postavit će se koš i klupice „pižuleti“ na koje će se ugraditi drveni nasloni sa čeličnom potkonstrukcijom. Ugradit će se dva stupa javne rasvjete sa LED reflektorima, a parcela će se hortikulturno urediti.