Gradu Dubrovniku dodijeljeno 400 tisuća kuna za obnovu Doma na Kalamoti

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU Gradu Dubrovniku odobrilo je sufinanciranje projekta „Adaptacija i sanacija - energetska obnova zgrade Doma kulture na otoku Koločepu'' u iznosu od 400 tisuća kuna, u sklopu Programa razvoja otoka u 2021. godini.

 

Projektom je predviđena adaptacija unutarnjeg prostora te radovi na vanjskoj ovojnici zgrade: toplinska izolacija vanjskih zidova grijanog dijela, toplinska izolacija krovne konstrukcije, izvedba slojeva plivajućeg poda i zamjena postojeće vanjske stolarije novom PVC stolarijom. Osim toga ugradit će se dizalica topline zrak-voda, dok će se postojeća rasvjeta zamijeniti novom energetski učinkovitijom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.381.481,88 kuna s PDV-om.

 

Realizacijom ovoga projekta stanovnicima otoka osigurat će se polivalentan javno-društveni prostor za provedbu raznih društvenih aktivnosti s ciljem poboljšanja kvalitete života na otoku na kojemu ne postoje slični sadržaji za lokalno stanovništvo. Nastavak je to brojnih ulaganja u Elafite, kako bi se poboljšao i izjednačio položaj svih stanovnika Grada Dubrovnika.

 

Podsjetimo, u posljednje tri godine na Kalamoti su pokrenuti i realizirani brojni projekti. Samo za zdravstvo za koje Grad nije nadležan ova je gradska uprava uložila čak 2,2 milijuna kuna, i to za financiranje turističke ambulante, liječničkog tima i Hitnog interventnog tima na Elafitima. Jedan od ključnih projekata je i izgradnja jedinstvenog kanalizacijskog sustava koji bi bio zajednički za naselja Donje i Gornje Čelo, a za koji je ishodovana lokacijska dozvola. Povrh toga, kontinuirano se sufinancira brodska linija, a u 2020. izrađeno je stručno rješenje UPU Koločep.