Gradsko vijeće Grada Dubrovnika donijelo Pravilnik o nagrađivanju učenika i studenata Grada Dubrovnika

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika donijelo je u srpnju tekuće godine Pravilnik o nagrađivanju učenika i studenata Grada Dubrovnika. Prijedlog Pravilnika bio je na javnom savjetovanju od 31. svibnja do 1. srpnja 2023.

 

Cilj donošenja ovog Pravilnika je poticanje izvrsnosti kod učenika i studenata kao i motivacija za sudjelovanje na natjecanjima. Posebno se to odnosi na natjecanja iz znanja na kojima su škole s područja Grada Dubrovnika slabije zastupljene, posebno osnovne škole kojima je Grad Dubrovnik osnivač. Puno bolja situacija je s natjecanjima u glazbi i plesu te sportskim natjecanjima gdje učenici gradskih škola postižu dobre rezultate.

 

Predloženim Pravilnikom predviđeno je nagrađivanje učenika osnovnih i srednjih škola Grada Dubrovnika za postignuti uspjeh na državnim natjecanjima te studenata s prebivalištem na području Grada Dubrovnika koji su dobili rektorovu nagradu. Predviđena su priznanja za svakog učenika koji se plasira na državno natjecanje te novčane nagrade za osvajanje jednog od prva tri mjesta na državnom natjecanju. Novčane nagrade isplaćuju se na osobni račun ili na račun škole ovisno o vrsti natjecanja.  Studenti, dobitnici rektorove nagrade, dobivaju novčanu nagradu.