Gradonačelnik primio mlade plivače PK Jug

Sport

Ukupno 22 medalje osvojio je Plivački klub Jug na zimskom Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine seniora, mlađih seniora, juniora i mlađih juniora, održanom od 14. do 16. prosinca 2019. u Splitu, a tim povodom gradonačelnik Mato Franković te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su ih danas u Uredu gradonačelnika mlade plivače i njihovog trenera.

 

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno gradonačelnik Franković čestitao je dubrovačkim mladim sportašima Mariju Šurkoviću, Michelu Brassardu, Marku Baletini, Đivu Damiću te njihovom treneru Frani Ćirku na iznimnom uspjehu.

 

- Ova gradska uprava pokrenula je niz projekata kojima se želi unaprijediti sportska infrastruktura, između ostalog i projekt rekonstrukcije bivšeg hotela Stadion u sklopu gruškog bazena, kojim će se znatno poboljšati uvjeti za rad svih korisnika. Plivački klub Jug i njegovi članovi dobit će svoje mjesto i u budućem Muzeju vaterpola – istaknuo je gradonačelnik Franković i poželio puno sportskih i privatnih uspjeha u nadolazećoj 2020.

 

Trener Frane Ćirak zahvalio se na čestitkama i podršci Grada Dubrovnika, naglasivši kako vjeruje da će PK Jug to povjerenje opravdati i nastavljati postizati dobre rezultate i u budućnosti. Na zimskom Prvenstvu Hrvatske nastupilo je 413 natjecatelja iz 36 klubova, a Plivački klub Jug je osvojio ukupno dvadeset i dvije medalje od kojih je jedanaest zlatnih, devet srebrenih, te dvije brončane.

lijevo
desno