Gradonačelnik obišao radove na vrtiću u Mokošici na moru

Grad ZA mlade obitelji
Grad ZA djecu
Kvaliteta života
Radovi na rekonstrukciji objekta u Mokošici, kojeg je Grad Dubrovnik za potrebe vrtića unajmio na 10 godina, napreduju predviđenim tempom. Gradilište je obišao i dubrovački gradonačelnik Mato Franković s pročelnikom Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Srđanom Todorovskim, koji vodi ovaj projekt.

 

Trenutačno su u tijeku opsežni radovi unutarnje rekonstrukcije prostora, koji će nakon funkcionalne adaptacije imati kapacitet za smještaj tri vrtićke i jedne jasličke grupe, uz zadovoljenje svih pedagoških standarda. U prizemlju zgrade smjestit će se jaslička skupina s pripadajućim sanitarijama i garderobom te blagovaonica s priručnom kuhinjom i prostorom za osoblje. Na katu su predviđene dvije vrtićke skupine sa zajedničkim prostorom sanitarija i garderobe, a u potkrovlju još jedna vrtićka skupina, također sa zasebnom garderobom i sanitarijama.

Osim glavne zgrade, postoje i dvije pomoćne građevine te veliko pripadajuće dvorište sa zelenilom, ukupne površine preko 1000 metara kvadratnih. Jedna od pomoćnih građevina će se adaptirati u igraonicu sa sanitarnim čvorom za vanjsko igralište, a vanjski će prostori biti prilagođeni za dječju igru na otvorenom. Ukupna investicija vrijedna je dva milijuna kuna.

Radovi bi trebali biti završeni u prvoj polovici iduće godine, a Grad je osigurao sredstva i za opremanje vrtića. Otvaranjem ovog prostora ostvarit će se bolji uvjeti za rad Dječjih vrtića Dubrovnik.

Nekretnina je, podsjetimo, predmet ugovora  o najmu  sklopljenog na razdoblje od 10 godina između Dječjih vrtića Dubrovnik i Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga čijim sklapanjem su se stekli preduvjeti za otvaranje novog gradskog vrtića na području Mokošice.

lijevo
desno