Gradonačelnik na svečanoj dodjeli "Zlatne kune" najboljim gospodarstvenicima

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik, održanoj u hotelu Adria,  dodijeljene su plakete „Zlatna kuna“ najboljim malim, srednjim i velikim tvrtkama za poslovanje u 2020. godini.

 

Tvrtke Ćosić gradnja d.o.o., Poljopromet d.o.o. i Radež d.d. kao najuspješnije su tvrtke u Dubrovačko-neretvanskoj županiji dobitnice su „Zlatne kune“ u kategorijama, redom, malo, srednje i veliko trgovačko društvo. Priznanje za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu primila je poljoprivredna zadruga Putniković za 110. obljetnicu svoga postojanja.

 

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku laureatima i pozdravio okupljene dubrovačke i županijske gospodarstvenike u godini koju, kazao je, smatramo godinom početka gospodarskog opravka.

 

Istaknuo je ulogu Grada Dubrovnika u pandemiji korona virusa naglasivši mjere pomoći gospodarstvu koje se procjenjuju na 60 milijuna kuna, i to u trenutku dok je Grad kao jedinica lokalne samouprave bio financijski najogađeniji grad u Republici Hrvatskoj s izraženim padom proračunskih prihoda. –„Vjerujem da je grad svojim gospodarstvenicima bio partner u najtežim vremenima i stup na koji su se mogli osloniti“, rekao je te je pozvao na otrežnjenje kako bi se lakše prebrodila financijska kriza kao direktna posljedica pandemije korona virusa.

 

Prisutnima su se obratili i predsjednica Županijske komore Dubrovnik Nikolina Trojić, potpredsjednik HGK za međunarodne poslove Ivan Barbarić te župan Nikola Dobroslavić.

 

lijevo
desno