Gradonačelnik na konferenciji ''Volontiranje u sportu''

Na današnjem završnom događaju EU projekta za edukaciju volontera na sportskim natjecanjima, čiji je nositelj Du Motion, odnosno Dubrovački savez športova, sudionike je u ime Grada Dubrovnika pozdravio dubrovački gradonačelnik Mato Franković, zaželjevši svima dobrodošlicu nakon dvogodišnje stanke, kada se Dubrovački polumaraton nije održao zbog pandemije.

 

''Ovo je događaj na koji smo jako ponosni jer je ova utrka doista podigla volontiranje na višu razinu. Tijekom godina puno je volontera nesebično pomagalo u organizaciji Du Motiona, možemo reći da su zaista srce i duša događaja. Zbog njih Du Motion nije samo sportski događaj već i puno više - zajednička energija, podrška i odnosi koji se stvaraju na tom putu. Važno je podići svijest o volontiranju zbog čega će ova gradska uprava uvijek podržavati projekte koji su posvećeni tome, a posebno vezano za edukaciju i unapređenje volontiranja u našem gradu. Ponosni smo na uspjeh Volonterskog centra Dubrovnik i sretni što vidimo toliko mladih koji su svjesni važnosti volontiranja'', kazao je u ovoj prigodi gradonačelnik Franković.

 

U ime organizatora sudionike konferencije pozdravio je i direktor Du Motiona Alen Bošković, dok je posebnu prezentaciju o važnosti organiziranja volontera održao Doug Thurston, direktor poznatog američkog maratona Big Sur.

 

U projektu još sudjeluju sportske i nevladine organizacije iz Belgije, Bugarske, Italije, Poljske, Švedske i Turske. Mladi volonteri-ambasadori, njih sedam iz svake države, u nedjelju su volontirali na ovogodišnjem izdanju Dubrovačkog polumaratona, a na konferenciji će se razmijeniti iskustva i predstaviti rezultati projekta. U pratećim panelima o volontiranju sudjeluju i predstavnici Ministarstva turizma i sporta RH, Hrvatskog olimpijskog odbora te organizatori trkačkih manifestacija. 

lijevo
desno