Gradonačelnik iskazao podršku humanitarnoj akciji “Srcem za male heroje”

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković povodom organiziranja druge po redu humanitarne akcije “Srcem za male heroje” koja će se održati u Splitu primio je danas zamjenika glavnog vatrogasnog županijskog zapovjednika Splitsko dalmatinske županije Petra Bućana i koordinatora humanitarne akcije Antu Mihanovića.

 

Prijemu su također nazočili predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika Stjepko Krilanović i njegov zamjenik Zdenko Kovačić.

 

Javna vatrogasna postrojba grada Splita koncem srpnja 2022. godine organizirat će utrku humanitarnog karaktera, a osnovni cilj im je odjelu Klinike za dječje bolesti KBC-a Split, odnosno Zavodu za intezivnu pedijatriju, osigurati dio sredstava za nabavku medicinskog uređaja HAMILTON-T1, vrijednog 370 tisuća kuna.

 

Riječ je o inteligentnom transportnom ventilatoru koji pruža ventilacijsku terapiju za najmanje pacijente tijekom transporta od Zadra do Dubrovnika.

 

Gradonačelnik Franković pozdravio je ovu hvalevrijednu inicijativu kojoj je osnovna svrha pružiti pomoć najmlađima te je istaknuo kako će Grad Dubrovnik u potpunosti podržati akciju i učiniti pritom dobro djelo.

 

“Zahvaljujem se prvenstveno na pozivu za sudjelovanje u ovakvoj jednoj plemenitoj i uistinu nužnoj akciji, jer time znatno svi mi možemo pridonijeti i u konačnici stvoriti još bolje zdravstvene uvjete za djecu kojoj je u određenim okolnostima adekvatna pomoć jedino optimalno rješenje. Unatoč nezahvalnoj financijskoj situaciji, Grad Dubrovnik nastojat će izdvojiti određena sredstva kako bi pridonio ovoj akciji i potaknuo sve građane da se i oni uključe”, istaknuo je gradonačelnik.

 

Zahvalu na iskazanom interesu dubrovačkom gradonačelniku izrazio je koordinator humanitarne utrke Ante Mihanović, naglasivši kako su brojni dionici lokalnih i regionalnih samouprava izrazili želju za sudjelovanjem i pomoći najmlađima.

 

Prikupljenim sredstvima tijekom prošlogodišnje, prve akcije “Srcem za male heroje”, odjelu Neonatologije u Klinici za dječje bolesti Split osiguran je prijeko potreban uređaj vrijedan 250 tisuća kuna koji omogućava novorođenčadi terapiju dušikovim monoksidom s razvodnikom plina.

 

lijevo
desno