Gradonačelnik Franković u obilasku škola u energetskoj obnovi

Uoči početka nove školske godine, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji suradnika obišao je radove na energetskoj obnovi zgrada OŠ Ivana Gundulića i OŠ Marina Držića.

 

U Osnovnoj školi Marina Držića obnova napreduje sukladno utvrđenom vremenskom planu, a u tijeku su završni radovi na krovu i fasadi zgrade, izvijestila je gradonačelnika u obilasku ravnateljica Zrinka Capor. Učenici škole na Ilijinoj glavici će 9. rujna neometano krenuti u novu nastavnu godinu, a naknadno je predviđeno još postavljanje brisoleja i demontiranje građevinske skele, što neće utjecati na održavanje nastave i sigurnost djece.

 

Zbog opsežnijih radova u Osnovnoj školi Ivana Gundulića, u ovoj gruškoj školi i dalje traju svi ugovoreni radovi, a gradonačelnik Franković obišao ih je s ravnateljicom Vedranom Elez. Do početka nastave izvođač će završiti većinu radova unutar zgrade, nakon čega će se obnova nastaviti na fasadi i krovu. Od unutarnjih prostorija, preostat će još postavljanje podne obloge u nekoliko učionica i zamjena stolarije na katu škole. Izvođenje nastave će se do okončanja obnove prilagoditi prostornim mogućnostima, a sigurnost djece je apsolutni prioritet, usuglasili su se gradonačelnik Franković i ravnateljica Elez.

 

Podsjetimo, u srpnju je započela energetska obnova dvaju škola uz sufinanciranje bespovratnim sredstvima EU fondova. Za ove dvije škole osigurano je bespovratno sufinanciranje u ukupnom iznosu od 3.023.589,26 kuna, odnosno 35% od ukupno prihvatljivih troškova koji iznose 8.689.040,28 kuna. Osim smanjenja računa za energente, ovom vrijednom investicijom u infrastrukturu učenicima i djelatnicima škole osigurat će se kvalitetniji uvjeti za provođenje nastavnog programa.

lijevo
desno