Gradonačelnik Franković sa zastupnikom u EU parlamentu Tomislavom Sokolom

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sastao se danas sa zastupnikom u Europskom parlamentu Tomislavom Sokolom. Sastanku je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

 

Eurozastupnika Sokola gradonačelnik Franković upoznao je s najvažnijim projektima Grada Dubrovnika, s posebnim naglaskom na projekte financirane europskim sredstvima i one koji direktno utječu na poboljšanje uvjeta života građana, a izdvojio je najveći infrastrukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti, projekt Aglomeracije vrijedan 117 milijuna eura.

 

Grad Dubrovnik je i središte urbanog područja kojem će putem ITU mehanizma na raspolaganju biti 22 milijuna eura za realizaciju strateških projekata. Jedna od ključnih investicija koja će se financirati ovim sredstvima je Park 'n' Ride sustav na području Pobrežja, uz nabavu električnih vozila kroz projekt „Elektrifikacija i digitalizacija javnog autobusnog prijevoza“ te ulaganje u zelenu infrastrukturu kroz rekonstrukciju gradskih parkova i zelenih zona.

 

Grad Dubrovnik vidi veliku priliku u korištenju fondova Europske unije u novom financijskom razdoblju, za što je pripremljeno više od 40 projekata s posebnim naglaskom na kapitalne investicije te u društvenu, komunalnu i prometnu infrastrukturu, kazao je gradonačelnik Franković.

 

U ovoj je prigodi gradonačelnik Franković zastupnika upoznao i s  demografskim i pronatalitetnim mjerama i politikama koje se provode na razini Grada Dubrovnika s ciljem opstanka i podupiranja mladih i mladih obitelji, te povećanjem kvalitete života svih građana. U tom kontekstu, predstavio je i program poticajne Dubrovačke stanogradnje namijenjene mladim obiteljima.

 

lijevo
desno