Gradonačelnik Franković primio članove Američko-hrvatskog kongresa

Nakon sinoćnjeg otvorenja prve putujuće izložbe “Kravata istaknutih Hrvatica i Hrvata iseljeništva” i predstavljanja knjige “Hrvati ujedinjeni kravatom”, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković danas je u Velikoj vijećnici primio članove Američko-hrvatskog kongresa na čelu sa predsjednicom Nadom Pritisanac Matulich.

 

U ovoj je prigodi gradonačelnik Franković zahvalio predstavnicima Američko-hrvatskog kongresa na hvalevrijednim kulturnim inicijativama u kojima pokazujemo snagu zajedništva našeg naroda i iseljeništva i jaku želju za njegovanjem i promoviranjem hrvatskog identiteta i simbola, izvan Domovine.

 

Dotaknuo se u svom izlaganju multimedijalne izložbe ”Dubrovnik, a Scarred City: stradanje i obnova Dubrovnika 1991. – 2000.“ koja je uspješno realizirana u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku u prosincu 2018. godine, a nakon toga i u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u SAD-u u Washingtonu za koju je iskazan veliki interes diplomatske javnosti. Prezentirao je strateške gradske projekte poput “Respect the City” i Dubrovačke stanogradnje, naglasivši kako je Dubrovnik kroz protekle godine postao predvodnik održivog turizma na Mediteranu, stavljajući u središte kvalitetu života građana i nezaobravno iskustvo za sve posjetitelje. Govoreći o modelu stambenog zbrinjavanja mladih obitelji Dubrovačkoj stanogradnji, naglasio je kako se upravo zahvaljujući naporima ove gradske uprave i dalje razvija projekt koji ima za cilj podržati mlade i mlade obitelji te riješiti izazove stambenog pitanja. 

 

Zaključno je gradonačelnik Franković istaknuo kako je Dubrovnik i Hrvatska imaju sjajnu perspektivu u različitim područjima i da iseljenici znatno pridonose jačanju položaja Hrvatske u Europi i svijetu.  

 

Manifestacija American Croatian Congress održava se pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a kroz četiri dana obuhvatit će bogati kulturno-umjetnički program, obilazak Stonskih zidina, Pelješkog mosta i posjet lokalnim vinarijama. 

 

 

lijevo
desno