Gradonačelnik Franković primio austrijskog veleposlanika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika primio je danas veleposlanika Austrije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Josefa Markusa Wuketicha.

 

U ovoj prigodi gradonačelnik je veleposlaniku izrazio dobrodošlicu u Grad ususret ovogodišnjoj Festi svetog Vlaha i Dana grada Dubrovnika. Kako je naglasio, u 2024. obilježava se 15. godišnjica uvrštenja tradicionalne Feste svetog Vlaha u UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. 

 

Zbog toga, kao i zbog 45. obljetnice upisa povijesne jezgre Dubrovnika na UNESCO-ov Popis svjetske baštine te upisa arhivskih fondova iz razdoblja Dubrovačke Republike na listu Sjećanje svijeta u studenome prošle godine, Gradsko vijeće Grada Dubrovnika proglasilo je 2024. godinu „Godinom UNESCO-ove svjetske baštine“.

 

Tim povodom, sudionici sastanka dotakli su se i činjenice kako se u cjelogodišnji program obilježavanja uključilo i Hrvatsko-austrijsko društvo Dubrovnik koje izrazito aktivno djeluje u Dubrovniku, a ovo je još jedan primjer izvrsne kulturne suradnje. Naime, 14. ožujka u povijesnoj dvorani dvorca Mirabell u Salzburgu održat će se koncert na povijesnim instrumentima s glazbenim repertoarom reprezentativnih primjera dubrovačkih skladatelja i europskih im suvremenika. Kako je istaknuto na sastanku, koncert nazvan „Druga strana povijesti“ kruna je dosadašnje dugogodišnje suradnje udruga „Sve ostalo je glazba“ i Hrvatsko-austrijskog društva Dubrovnik, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Republici Austriji.

 

Veleposlanik Wuketich izrazio je zadovoljstvo diplomatskim odnosima Hrvatske i Austrije u posljednjih 30 godina, a usuglašeno je kako se izvrsna kulturna suradnja koju njeguju dvije zemlje treba nastaviti i dalje.

lijevo
desno