Gradonačelnik Franković otvorio konferenciju KOKOSS

Dubrovnik je od 22. do 25. veljače domaćin druge konferencije KOKOSS „Interdisciplinarnost kao resurs: Pojedinac i zajednica u fokusu“ pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. Konferenciju po drugi put zajednički organizira pet strukovnih komora koje okupljaju stručnjake pomagačkih zanimanja: socijalne pedagoge, psihologe, edukacijske rehabilitatore, psihoterapeute i socijalne radnike.

 

U ovoj prigodi gradonačelnik Franković zaželio prisutnima dobrodošlicu istaknuvši značajnost ove konferencije koja je okupila 800 stručnjaka iz cijele Hrvatske.

 

- Ova konferencija je itekako važna jer nudi izvrsnu priliku za razmjenjivanje ideja, iskustva i najboljih praksa u temama koje su vrlo bitne za naše društvo, naročito kada govorimo o bilo kakvoj vrsti nasilja, mentalnom zdravlju, o radu s djecom i mladima te socijalnom uključivanju. To jesu možda osjetljive teme, ali su uvijek relevantne, naročito u kontekstu sadašnjice kada u medijima možemo učestalo vidjeti primjere nasilja, sukoba i ratova. Zato je potrebno raspravljati i aktivno sudjelovati jer jedino tako možemo graditi bolje, sigurnije i inkluzivnije društvo – rekao je gradonačelnik Franković, dodavši kako Grad Dubrovnik dugi niz godina kroz Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo provodi projekte i aktivnosti iz područja socijalne i zdravstvene skrbi.

 

Konferencija će obuhvatiti aktualne teme u društvu kao što su vršnjačko, obiteljsko nasilje i nasilje nad starijim osobama, rad s djecom i mladima s ciljem poticanja njihovog razvoja u skladu s individualnim potrebama, standardom ljudskih i dječjih prava te podupiranja različitosti i inkluzije, socijalno uključivanje i inovacije u različitim područjima kojima se nastoji povećati kvaliteta života svih građana, profesionalne granice i njihovo očuvanje kroz standarde profesije i načini ostvarenja, očuvanja i razvoja tih standarda u situacijama interdisciplinarne suradnje te briga o osobnoj i profesionalnoj dobrobiti stručnjaka, kao i načinima na koje je moguće istu potaknuti i održati u promjenjivim i neizvjesnim društvenim uvjetima.

 

Na otvorenju su prisustvovali i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i državna tajnica Marija Pletikosa, ravnateljica Zavoda za socijalni rad Tatjana Katkić Stanić, pravobraniteljica za djecu Helenca Prinat Dragićević, ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja Momir Karin te te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županije Đurđica Popović.

 

lijevo
desno