Gradonačelnik Franković otvorio izložbu 'Hrvati ujedinjeni kravatom'

Otvorenje izložbe i predstavljanje knjige 'Hrvati ujedinjeni kravatom' održalo se danas u Rochester Institute of Technology Croatia. Izložbu je otvorio dubrovački gradonačelnik Mato Franković, dok je događaju nazočio i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas te predsjednica Američko-hrvatskog kongresa Nada Pritisanac Matulich.

 

- Ono što mi moramo napraviti u budućnosti je reći svijetu otkud kravata dolazi. Drago mi je što je još jednom hrvatsko iseljeništvo pokrenulo ovaj projekt, želeći približiti upravo ono što je bitno, dijasporu i domovinu. Hrvatsko iseljeništvo je bilo uz svoju domovinu, jako i snažno podupirući je tijekom Domovinskog rata – rekao je gradonačelnik Franković iskazavši zadovoljstvo što izložba kreće iz Dubrovnika.

- Dubrovnik je također grad heroj, grad koji nije pao, iako je bio okružen iz kopna, mora i zraka. S malobrojnom vojskom se uspio obraniti, pokazao je da je hrvatsko srce jače od bilo kojeg oružja – zaključio je gradonačelnik Franković.

 

Izložbu i predstavljanje knjige uz Grad Dubrovnik organizirali su Rochester Institute of Technology Croatia, Američko-hrvatski kongres, CRODiaspora i Hrvatska matica iseljenika – podružnica Dubrovnik.        

 

 

 

lijevo
desno