Gradonačelnik Franković otvorio 1. Kup svetog Vlaha

Povodom obilježavanja 20 godina postojanja Gimnastičarskog kluba Dubrovnik, u sportskoj dvorani Osnovne škole Mokošica održao se Kup svetog Vlaha kojeg je otvorio gradonačelnik Mato Franković. Na gimnastičarsko natjecanje prijavilo se 300 djece iz 10 različitih klubova iz cijele regije, a svečanosti je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog gimnastičarskog saveza Marijo Možnik.

 

U ovoj prigodi gradonačelnik Franković se posebno zahvalio osnivačici Anuški Matušić.

 

- Bez njenog entuzijazma i želje da stvori ovako jedan snažan klub, ništa se ne bi dogodilo. Vjerujem da ste ponosni danas, na ono što ostavljate kao svoj duboki trag u dubrovački sport.

 

Gradonačelnik Franković je potom istaknuo ulaganje Grada Dubrovnika posljednjih nekoliko godina u sportsku infrastrukturu kroz Strategiju razvoja sporta i sportske infrastrukture.     

 

- Izradili smo i dobili građevinsku dozvolu za multifunkcionalnu sportsku dvoranu u Gospinom polju koja će osim osnovne dvorane, imati i šest dvorana koje će jedna od njih biti namijenjena isključivo i jedino gimnastici. Korak po korak ulažemo u dubrovački sport, samo u ovoj godini smo uložili 50 posto sredstava više nego prethodne godine – rekao je gradonačelnik Franković, dodajući kako je Grad Dubrovnik također prvi grad u Republici Hrvatskoj koji je u svom proračunu izdvojio zasebnu stavku za sportske programe osoba s invaliditetom.  

 

lijevo
desno