Gradonačelnik Franković na svečanom prijemu povodom Ramazanskog bajrama

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić nazočili su danas svečanom prijemu povodom Ramazanskog bajrama održanom u prostoru Islamske zajednice Dubrovnik.

 

Tom je prigodom gradonačelnik Franković uputio čestitku glavnom dubrovačkom imamu Salkanu ef. Heriću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti sa željom da se u budućnosti ostvare sva njihova očekivanja i nade, uz obilje mira i zdravlja. Naglasio je kako se kao društvo nalazimo u izazovnim vremenima gdje je potrebno iskazati razumijevanje, solidarnost te izgraditi međusobno povjerenje, jer to je jedini način rješavanja brojnih nedaća i prepreka današnjice.

 

Dubrovački imam Salkan ef. Herić u svom je obraćanju zahvalio svim prisutnima na dolasku, izrazivši zadovoljstvo što se nakon dvije godine pandemije COVID-19 i epidemioloških mjera vjernici opet mogu okupljati i zajednički proslaviti blagdane. 

 

Prijemu su nazočili župan Dubrovačko–neretvanske županije Nikola Dobroslavić, biskup dubrovački mons. Roko Glasnović, predstavnici vjerskih zajednica te brojni drugi uzvanici iz javnog i društvenog života.

 

 

 

lijevo
desno