Gradonačelnik Franković na svečanoj sjednici Općine Neum

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Neum u Bosni i Hercegovini, povodom obilježavanja Dana Općine Neum i blagdana općinske nebeske zaštitnice Gospe od Zdravlja.

 

Svečanoj sjednici prisustvovao je veliki broj uzvanika, a u ovoj je prigodi načelnik Općine Neum Dragan Jurković predstavio najvažnije projekte. Gostima se obratila i predsjednica Općinskog vijeća Daniela Matić.

 

Zaslužnim pojedincima i institucijama uručene su nagrade i priznanja Općine Neum. Jurinku Rajiču posthumno je dodjeljeno priznanje za životno djelo, liječnici Nikolini Miletić priznanje je uručeno za izuzetan rad u Hitnoj službi Doma zdravlja Neum tijekom pandemije Covida-19, Doris Bačić za izniman doprinos na području sporta, Bojni Neum sa satnijama Neum, Gradac, Hutovo i Hrasno za sudjelovanje u Domovinskom ratu i obrani Neuma i širih hrvatskih područja od agresije.

 

Sjednici je prethodilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve poginule hrvatske branitelje kod spomen obilježja kod Križa.

 

lijevo
desno