Gradonačelnik Franković na otvorenju konferencije „Senior day 2023“

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je danas na otvorenju prve konferencije „Senior day 2023“ održane u Studentskom domu u organizaciji Dubrovačkog medijskog centra. Uz gradonačelnika Frankovića, sudionicima skupa obratili su se i predsjednik Gradskog vijeća, ujedno i ravnatelj Studentskog centra Marko Potrebica i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

 

U svom obraćanju okupljenima, gradonačelnik Franković istaknuo je doprinos osoba treće životne dobi za cijelu zajednicu, zbog čega im je potrebno kontinuirano poboljšavati kvalitetu života.

 

„Kada razmišljamo o umirovljenicima, postoji cijeli niz projekata koje možemo i trebamo zajedno provoditi kako bismo poboljšali kvalitetu života umirovljenicima jer su to ljudi koji su gradili ovaj grad i doprinosili društvu. Mi kao odgovorno društvo i zajednica moramo znati to poštovati i kontinuirano isticati. Drago mi je što smo prije nekoliko dana, Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija, dobili šest milijuna eura za izgradnju novog doma za umirovljenike. Cilj nam je započeti postupak javne nabave do kraja godine i da započnemo radove u prvoj polovici iduće godine. Mislim da će Centar biti mjesto budućeg okupljanja, jednako kao i Studentski dom. Preostaju nam trenutno završni radovi na domu u Gružu i vjerujem da ćemo vrlo skoro raspisati natječaj za nove korisnike. Ostali projekti koje Grad Dubrovnik provodi u suradnji s vama se mogu i trebaju povećati i poboljšati, a mi smo otvoreni za razgovor“, rekao je gradonačelnik Franković.

 

Posebni gosti otvorenja bili su učenici Osnovne škole Montovjerna koji su izveli prigodan program o bakama i djedovima.

 

Jednodnevna tematska konferencija održava se povodom Međunarodnog dana starijih osoba, a stručni sudionici će obraditi teme od izuzetne važnosti za umirovljenike, kao što su preventiva i zdravlje – zdrava prehrana, psihološka ravnoteža, liječenje, ali i kako se na najbolji način zaštititi od mogućih prevara i kako postići bolji život u mirovini.

lijevo
desno