Gradonačelnik Franković na međunarodnoj konferenciji ravnatelja predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova

Dubrovnik je od 25. do 27. listopada domaćin međunarodne konferencije ravnatelja predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova u organizaciji European School Heads Association (ESHA) i Udruge hrvatskih ravnatelja srednjih škola (UHSR), koja je okupila više od 600 sudionika iz 30 zemalja.

 

Današnjem svečanom otvorenju konferencije prisustvovao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković koji je u ovoj prigodi rekao kako je Grad Dubrovnik u posljednjih šest godina u sustav osnovnoškolskog obrazovanja uložio 20 milijuna eura, istaknuvši da su izgrađene dvije nove škole te tri škole koje su energetski obnovljene.

 

''Izuzetno sam ponosan što mogu reći da smo ovoga rujna otvorili novu školu u zaštićenoj UNESCO-ovoj povijesnoj jezgri. Ovaj projekt predstavlja značajan doprinos očuvanju života unutar gradskih zidina i usklađen je sa smjernicama Plana upravljanja povijesnom jezgrom Dubrovnika, prvog takvog dokumenta u Republici Hrvatskoj, čije se odredbe uvelike provode'', zaključio je gradonačelnik Franković.

 

Govorili su ujedno i državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Iva Ivanković, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, predsjednik ESHA-e Christopher Hill i predsjednica UHSR-a Suzana Hitrec.

 

Na konferenciji ESHA Dubrovnik 2023. na temu "Voditelji škola koji čine razliku", uz posebna predavanja i radionice, svim sudionicima se nudi i posjet odgojno-obrazovnim ustanovama u Dubrovniku te razgovor s ravnateljima dječjih vrtića, osnovnih škola, srednjih škola, uz mogućnost upoznavanja kulturne i prirodne baštine dubrovačkog kraja.

lijevo
desno