Gradonačelnik Franković na konferenciji „Energetski i klimatski izazovi Republike Hrvatske“

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je danas na otvaranju Međunarodne konferencije „Energetski i klimatski izazovi Republike Hrvatske“, koju u sklopu Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014.-2021. organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Upravitelj Programa „Energija i klimatske promjene“.

 

 

Konferencija se 13. i 14. travnja održava u hotelu Kompas uz nazočnost visokih dužnosnika Republike Hrvatske, Kraljevine Norveške i Islanda, a na političkoj i operativnoj razini bavi se područjem energetike i obnovljivih izvora energije s fokusom na trenutno stanje i provedene programske aktivnosti, kao i na perspektivu Programa koji će se u budućnosti provoditi u Republici Hrvatskoj putem bespovratnih sredstava EGP-a.

 

 

Uvodnim obraćanjem gradonačelnik je poželio dobrodošlicu suorganizatorima konferencije, sudionicima i svim gostima istaknuvši važnost i značaj tema kojima se bavi. „Kako se s tim klimatskim i energetskim izazovima danas nosimo odredit će našu budućnost. No, bez obzira na to da o klimatskim promjenama već dugo postoji globalni znanstveni i politički konsenzus, mi u Gradu Dubrovniku čvrsto vjerujemo da svaka promjena počinje na kućnom pragu i stoga smo prilikom preuzimanja odgovornosti za upravljanje gradom odučili napraviti odlučni zaokret prema održivom i odgovornom upravljanju“, rekao je gradonačelnik te se ukratko osvrnuo na projekte koje Grad Dubrovnik razvija u zelenoj tranziciji.

 

 

Gradonačelnik Franković drugog dana konferencije, u petak, 14. travnja sudjeluje i na panelu „Dekarbonizacija gradova i županija“ kako bi podijelio iskustva Grada Dubrovnika u provedbi projekata iz područja zelene tranzicije. U panelu će uz gradonačelnika Frankovića sudjelovati gradonačelnici Bjelovara i Karlovaca te župani Virovitičko-podravske i Sisačko-moslavačke županije.

lijevo
desno