Gradonačelnik Franković na konferenciji "Dubrovnik - 365: Uloga i značaj Zračne luke Dubrovnik u cjelogodišnjem turizmu"

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin sudjelovali su danas na otvorenju konferencije ne temu utjecaja i uloge avio turizma u produljenju turističke sezone, odnosno ostvarenju ideje o cjelogodišnjem turizmu, održanoj u Lazaretima u organizaciji Dubrovačkog vjesnika.

 

Govoreći kao uvodničar konferencije, gradonačelnik Mato Franković istaknuo je značajnu ulogu suradnje s nacionalnim prijevoznikom Croatia Airlinesom u tom procesu.

 

"Pred kraj ove turističke sezone nema bolje teme o kojoj bi u Dubrovniku trebali raspravljati, a to je što želimo za naš turizam, želimo li turizam 365 dana u godini i kako Dubrovnik povezati sa zračnim prijevozom u budućnosti tako da ostvarimo dugo željenu potrebu za povezivanjem s drugim dijelovima Europe. To nam je potrebno, ne samo za goste, nego i za naše sugrađane, stanovnike ove regije. Tu prije svega mislim na hubove koji su nam ključni i koji nam otvaraju put u svijet, kako za potrebe odmora, tako i poslovnih putovanja i slično. Suradnja s Croatia Airlinesom izrazito nam je važna, što je došlo do izražaja posebice u vrijeme pandemije uzrokovane koronavirusom", kazao je gradonačelnik Franković te se  posebice zahvalio Zračnoj luki Dubrovnik i njenom direktoru Franu Luetiću na izvrsnom radu u tom razdoblju.

 

Gradonačelnik je ujedno naglasio kako je za cjelogodišnji turizam važna suradnju svih dionika u turizmu, kako prijevoznika, tako i hotelskog smještaja, ugostiteljskih objekata i ostalih.

 

Uz gradonačelnika uvodno su govorili i državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove Ministarstva turizma i sporta Moniku Udovičić i direktor Dubrovačkog vjesnika i Slobodne Dalmacije Vinko Ursić Glavanović.

lijevo
desno