Gradonačelnik Franković čestitao Dan vatrogastva i blagdan sv. Florijana

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, svim vatrogaskinjama i vatrogascima uputio je čestitku povodom Dana vatrogastva i blagdana njihovog zaštitnika svetog Florijana. 

 

Poštovane vatrogaskinje,

poštovani vatrogasci,

 

svima vama koji danas obilježavate svoj dan, dan mučenika i zaštitnika vatrogasaca svetog Florijana, želim uputiti iskrene čestitke. Vi ste naši istinski heroji, čuvari našeg grada!

 

Znam da je za Vas vatrogastvo više od posla, to je poziv kojeg svakog dana nesebično obavljate kako bi mi bili sigurni. Vaša požrtvovnost, srčanost i iznimna hrabrost služi na ponos, a ja sam iznimno sretan što sam na čelu gradske uprave koja prepoznaje i podupire vašu predanost ovoj časnoj djelatnosti. Drago mi je što smo putem Europskih fondova uspjeli nabaviti vibrafon i kameru za pretrage iz ruševina te šatore na napuhavanje za potrebe civilne zaštite, dok će novo komunikacijsko vozilo u budućnosti hitnim i komunalnim službama Grada Dubrovnika pružiti efektivnu platformu za upravljanje kriznim situacijama.

 

Svaka naša kuna uložena u vaš rad višestruko nam se vraća jer tada ulažemo u sigurnost i zaštitu naše zajednice i zato ćemo vam uvijek pružiti pomoć i potporu. Mi znamo koliko nam značite i upravo zato nismo smanjivali sredstva tijekom pandemije, a nastaviti ćemo i dalje ulagati u projekte Europske unije kako bi poboljšali uvjete našeg vatrogastva.

 

Hvala Vam što svojim predanim radom ulijevate povjerenje našim građanima, neka Vas čuva sveti Florijan! 

 

S poštovanjem,

Gradonačelnik Grada Dubrovnika

Mato Franković