„Grad ZA djecu“ - Dječji vrtići Dubrovnik započinju s radom poslijepodne i subotom

Grad ZA djecu

Dječji vrtići Dubrovnik od 1.travnja 2019. uvode poslijepodnevnu smjenu i rad subotom u svojim vrtićima, u sklopu projekta “Grad ZA djecu” . U narednom razdoblju u vrtićima će se organizirati sastanci za roditelje koji imaju stalnu ili povremenu potrebu za navedenim uslugama.

 

Usluga poslijepodnevnog rada uvest će se u vrtićima Ciciban, Gruž, Izviđač, Kono, Palčica, Pile, Radost, Lapadski Dvori, Škatulica i Pčelica. Rad subotom provodit će se u vrtićima Ciciban, Izviđač, Palčica i Pčelica, dok će vrtić na Lopudu pružati uslugu i tijekom ljeta.

 

Projekt „Grad ZA djecu - poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika“, podsjetimo, izrađen je na temelju prethodno provedenog anketnog ispitivanja s ciljem definiranja potreba roditelja za promjenom radnog vremena Dječjih vrtića Dubrovnik čiji su rezultati između ostalog pokazali opravdanost usklađivanja radnog vremena dječjih vrtića sa stvarnim potrebama roditelja.

 

Ukupna vrijednost projekta je 14.080.986,10 kuna, a u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Dodijeljena sredstva iskoristit će se za angažiranje novih odgojitelja potrebnih za održavanje programa poslijepodnevnog rada vrtića te  djelatnika u tehničkom osoblju i drugog stručnog kadra poput asistenata, logopeda, psihologa i edukacijskog rehabilitatora. U cilju unaprjeđenja usluga financirat će se brojne edukacije usmjerene ka jačanju stručnih kompetencija za kojim je stručna služba vrtića iskazala interes, a razvit će se i implementirati dva nova posebna programa – program Montessori i sportski program.

 

Grad Dubrovnik i DV Dubrovnik ovim projektom unaprijedit će ukupnu uslugu poboljšanim i kvalitetnijim programima predškolskog odgoja. Osiguravanje usluga za 186 djece rane i predškolske dobi svakako će doprinijeti ravnoteži poslovnog i obiteljskog života putem pružanja usluge poslijepodnevnog rada te pružanje usluge rada subotom za 193 djece.

 

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Dubrovnika.

 

Europski socijalni fond