Grad nastavlja sufinancirati i interventni tim na Elafitima

Grad Dubrovnik i Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji za financiranje Interventnog tima na Elafitima za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2022. godine. Na ovaj način Grad Dubrovnik već petu godinu zaredom nastavlja osiguravati financijska sredstva za punkt pripravnosti hitne medicine na otocima Šipanu, Lopudu i Koločepu, nakon što je isti prestao biti dijelom Mreže hitne medicine te ga samim tim Hrvatski zavod za javno zdravstvo više nije financirao.

 

Kako bi se osiguralo provođenje zdravstvene zaštite stanovnika ovog dijela grada, a iznad standarda utvrđenih obveznim zdravstvenim osiguranjem, Grad sufinancira ovu zdravstvenu uslugu s iznosom od 230.000,00 kuna. Sredstva su namijenjena za osiguranje plaća za dva doktora opće/obiteljske medicine na otocima Šipanu i Lopudu te jednog vozača, dok je izvršitelj, Zavod za hitnu medicinu DNŽ, zadužen za organizaciju poslova na terenu.

 

Iako primarna zdravstvena skrb nije u nadležnosti gradova, Grad Dubrovnik kontinuirano ulaže i pomaže rad zdravstvenih ustanova na svom području te tako osigurava zdravstveni nadstandard svojim građanima. Podsjetimo, Grad Dubrovnik je za ovu godinu ponovno sklopio i ugovor s Domom zdravlja Dubrovnik za rad ambulante na otoku Koločepu, za što je u gradskom proračunu osigurano dodatnih 138.000,00 kuna.