GRAD NASTAVLJA S ENERGETSKIM OBNOVAMA Pokrenuta nabava za sanaciju ljetnikovca Crijević Pucić

Ljetnikovac Crijević Pucić, vlasnika i korisnika Dubrovačkog simfonijskog orkestra, uskoro kreće u energetsku obnovu. Pokrenut je postupak javne nabave za izvođenje radova, procijenjenih na 428.993,12 eura bez PDV-a, i bit će otvoren do 17. svibnja. Sredstva su u najvećem dijelu osigurana bespovratno kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

 

Projektom je predviđena obnova krovišta zgrade, odnosno zamjena postojećeg pokrova i svih slojeva kroviša te sanacija kamenih oborinskih kanala, toplinska izolacija stropa prema tavanu, kompletno fugiranje svih kamenih pročelja zgrade, zamjena postojeće rasvjete energetski učinkovitijom LED rasvjetom i ugradnja dizalice topline zrak-voda za potrebe grijanja i hlađenja cjelokupnog prostora zgrade.

 

Dubrovačkom gradonačelniku Matu Frankoviću prošle je godine Odluku o financiranju ovog projekta, vrijednu 479.492,42 eura, uručila ministrica kulture i medija Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek, u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Energetska obnova zgrada sa statusom kulturnog dobra“. Riječ je o najvišem iznosu prihvatljivih troškova uz stopu sufinanciranja od 100 %. Iznos do ukupne vrijednosti projekta, koja iznosi 592.512,61 eura, za Dubrovački simfonijski orkestar osigurao je Grad Dubrovnik u svom ovogodišnjem proračunu.

 

Boravak unutar ove zgrade javne namjene nakon provedenih radova bit će znatno ugodniji i kvalitetniji. Provedenom energetskom obnovom doći će do znatnog poboljšanja njezine energetske učinkovitosti, a koja će se očitovati u smanjenju godišnje potrebne toplinske energije za grijanje za 20,96 %, godišnje primarne energije za 68,24 %, te smanjenje emisije CO2 za 68,24%.

 

 

Autor fotografija s koncerta ispred ljetnikovca Crijević Pucić Nikša Raguž Lučić

lijevo
desno