Grad Dubrovnik značajno podupire organizaciju tradicionalnih športskih priredbi

Javni poziv za sufinanciranje organizacije športskih priredbi od važnosti za Grad Dubrovnik za 2022. godinu objavljen je 3. kolovoza 2022. godine.

 

Prihvativši prijedlog Povjerenstva za ocjenjivanje športskih priredbi od važnosti za Grad Dubrovnik, gradonačelnik Grada Dubrovnika donio je zaključak o sufinanciranju pojedinih športskih priredbi u ukupnom iznosu od 800.000 kuna. 

 

Putem ovog poziva nastoji se kontinuirano podupirati organizaciju športskih priredbi u organizaciji športskih udruga s područja Grada Dubrovnika, u svrhu promidžbe športskih vrijednosti i popularizacije tih vrijednosti među građanima. Istovremeno se kroz ovaj poziv teži  unaprijeđenju sustava športa te nacionalne i međunarodne športske promocije Dubrovnika. 

 

Ovaj je javni poziv jedinstven po načinu odnosno izvoru financiranja. Naime, gradonačelnik i Gradsko vijeće Grada Dubrovnika prihvatili su inicijativu Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo da se športske i športsko plesne priredbe od značaja za Grad sufinanciraju iz dijela prihoda Proračuna Grada Dubrovnika od boravišne pristojbe. Ispravna orijentacija na organizaciju upravo ovakvih manifestacija i način finaciranja potvrđena je Strategijom brendiranja Dubrovnika kao športske destinacije, koja je rezultat sudjelovanja predstavnika Grada Dubrovnika u projektu Brand EU.