Grad Dubrovnik zamijenio dotrajali električni agregat

Agregat u vlasništvu Grada Dubrovnika koji električnom energijom opskrbljuje tvrđavu Revelin, Kino Slobodu, Kazalište Marina Držića i vanjsku razvodnu tablu pored Straduna dotrajao je te je zamijenjen novim uređajem. Stari agregat u prostor koridora ulice Iza Grada montiran je sredinom 80-tih godina prošlog stoljeća i istekao je njegov vijek trajanja, a zamijenio ga je novi uređaj nazivne snage 220 kVA u skladu sa svim današnjim tehničkim normama.

 

Struja dobivena ovim agregatom koristi se i za sve javne izvedbe i događaje na Stradunu, a daljnjom rekonstrukcijom njegove mreže planira se i napajanje nužnih potrošača zgrade gradske uprave na adresi Pred Dvorom 1, u prvom redu servera Grada.

 

Nakon provedene javne nabave, ugovor je potpisan s tvrtkom IMC iz Rijeke, a vrijednost investicije je ukupno 259.312,50 kuna s PDV-om, što osim cijene samog agregata i montaže obuhvaća i poslove demontaže starog agregata i njegovo zbrinjavanje na deponij uz poštivanje svih ekoloških uvjeta i zahtjeva, kao i dvogodišnje jamstvo na novi uređaj.

 

Grad Dubrovnik time nastavlja ulaganja u modernizaciju opreme i poboljšanje kvalitete svih sustava potrebnih za učinkovito funkcioniranje gradske uprave te gradskih ustanova i tvrtki.

lijevo
desno